Stel je voor dat je een voertuig krijgt. Je krijgt er maar één, waarmee je het je HELE LEVEN moet doen. Zou je altijd vol gas rijden? Zou je signalen dat er iets mis kan zijn met het voertuig negeren? Zou je ‘m verwaarlozen? Of zou je ‘m poetsen en onderhouden en er juist zuinig op zijn? Zou je schade op tijd herstellen? En stel je nu eens voor dat het voertuig je lichaam is? Of je geest?


 

Herken de signalen en neem ze serieus
Vermoeidheid, weinig energie, een slechte nachtrust, piekeren, moeilijk kunnen ontspannen, sneller last krijgen van blessures, negatieve of angstige gedachten. Het zijn allemaal signalen van je lichaam of geest die het verdienen serieus genomen te worden. Ze proberen je iets duidelijk te maken. Het kan zijn dat je last hebt van milde klachten die nauwelijks effect hebben op je dagelijkse functioneren, of het kan zijn dat je last hebt van forse klachten die een behoorlijke impact hebben op hoe je je leven (be)leeft. Misschien probeer je je ondanks alle klachten sterk te houden, voor jezelf of voor anderen en ben je altijd bezig om alle ballen in de lucht te houden of aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Als ouder, partner, werknemer of ondernemer, vriend(in), mantelzorger, vrijwilliger… En terwijl je zo je best doet voor iedereen en alles om je heen, merk je dat het je niet meer lukt of dat het je te veel energie kost. Neem de signalen serieus en zorg voor jezelf. Kom in beweging. Misschien weet je nu even niet goed hoe, of heb je er wat hulp bij nodig. Ik begeleid je hier graag bij door middel van individuele wandelcoaching. Jij en jouw doelen staan hierin centraal.

Waarom wandelend coachen? 
Wandelen is goed voor lichaam en geest. Met wandelen verlaag je het risico op overgewicht, diabetes en hartaandoeningen. Wandelen kan gevoelens van somberheid verlagen en je stemming verbeteren. Al wandelend ontstaan inzichten. Soms komen die inzichten van binnen uit en soms ontstaan ze door een associatie met iets wat je tegenkomt in de natuur. Denk aan een heuvel die staat voor iets waar je tegenop ziet, of de donkere wolken die staan voor negatieve of sombere gevoelens. Buiten krijg je de kans om die heuvel letterlijk en figuurlijk te bewandelen, op jouw tempo. Buiten ervaar je dat na regen weer zonneschijn komt. De natuur is een krachtig middel om tot inzichten te komen, los te komen van vaste denkpatronen en gewoonten. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Door actief te zijn krijg je een ander perspectief, kun je beter oplossingsgericht denken en de neerwaartse spiraal te doorbreken. Door in de natuur te wandelen komt je lichaam in beweging, in combinatie met coaching komt ook je geest weer in beweging. Naast het wandelen, kan het ook zijn dat we voor andere bewegingsvormen kiezen in de buitenlucht zoals fietsen of peddelen op het water. We doen dat wat bij jou past.

Wat kun je verwachten? 
In de wandelcoaching werk ik volgens de effectieve MindfulRun methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met gesprekken, aandacht voor ademhaling, mindfulness, yoga en NLP. Daarnaast doen we praktische ervaringsoefeningen, waardoor je weer volledig in contact komt met jezelf zonder dat je je hele verhaal hoeft te doen. De weg van je hoofd naar je hart! Stap voor stap werken we aan je fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouw je je eigen kracht op.

Een coachingstraject bestaat uit 6 sessies van 2 uur. Het coachingstraject kan zowel wekelijks als om de week plaatsvinden. Afhankelijk van wat past bij jouw behoefte of jouw agenda. Elk traject start met een vrijblijvende, gratis intake om kennis te maken en jouw hulpvraag duidelijk te krijgen. In de daaropvolgende coachgesprekken gaan we daarmee aan de slag.

Tijdelijk 50% korting op introductiesessie 
Als je twijfelt of dit coachingstraject bij jou past, dan kunnen we ook eerst een introductiesessie doen. Op deze introductie krijg je nu tijdelijk 50% korting! Je betaalt dus geen €150, maar slechts €75! En lijkt een volledig traject je te veel? Dan kun je ook kiezen voor één of twee sessies. Op basis van het gewenste traject, wordt een passende offerte gemaakt. Kijk hier voor de tarieven.

De locatie 
Wandelcoaching door Fytaal Fit wordt aangeboden in Groningen, Friesland, Drenthe (binnen een straal van 70 km vanaf stad Groningen).

Vergoedingsmogelijkheden 
Wandelcoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Tegenwoordig wordt een coachingstraject vaak wél vergoed vanuit de werkgever! Wist je dat je als medewerker bijna altijd een budget hebt voor persoonlijke ontwikkeling waar je gebruik van kunt maken? Het heeft voor jullie beide veel voordelen! Vraag dus gerust aan je werkgever of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het bedrijf.

Als ondernemer of officieel geregistreerde ZZP-er kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ‘ondernemerskosten’. Voor ondernemers en ZZP-ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de belastingdienst.

Ben je op dit moment werkloos en ontvang je een uitkering? Of zit je in de ziektewet? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie UWV naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en/of re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

 

Maak een (bel)afspraak

Resultaat van het wandelcoachtraject

Positief zelfbeeld
Goede lichamelijke conditie
Gezonde gedrevenheid
Optimale energiebalans
Gezonde ademhaling
Ontspannen lichaamshouding
De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam voor de gewenste keuzes.

Daarom kies je voor Wandelcoaching

Kosteloze en vrijblijvende kennismaking en intake
Een directe, duidelijke en actieve aanpak
Professionele begeleiding volgens de Mindful Run Methode
Nazorg programma’s: je kunt na het coachingstraject deelnemen aan de Mindful Run of MindfulWalk cursus
Begeleiding van een ervaren gecertificeerd Mindful Run Wandelcoach